Çarşı ve Mahalle Bekçisine zimmetlenen Bekçi Takip Cihazının arızalanması nedeniyle bekçiye verilen disiplin cezasının iptalidir.
Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin kullandıkları Bekçi Takip Cihazının arızalanması ve hatalı konum göstermesi üzerine tamiri için rapor tutulur. Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğü personellerince yapılan incelemede; cihazın açıldığı, vidaları koruyan plastik parçaların ve sim kartının ters takılarak bant ile sabitlendiği ve şarj için kullanılan donanımın eksik olduğu belirtilir. Bunun üzerine takip cihazını kullanan bekçiler hakkında devlet malı eşyanın hasar görmesine neden olmaktan soruşturma açılır.
Çarşı ve Mahalle Bekçisi, kendisine zimmetlenen TakBul markalı bekçi takip cihazını dikkatli olarak kullanıp koruduğunu ancak cihazın bir çok bekçiye zimmetlendiğini, cihazın arızalanması üzerine rapor düzenlendiği ve cihaz tamir ücretinin de kendileri tarafından ödeneceğini beyan eder.
Soruşturma sonunda çarşı ve mahalle bekçisine “Önlem almamak veya tedbirli davranmamak yüzünden Devlet malı eşyanın hasar görmesine veya kaybolmasına neden olmak.” tan 10 Gün Aylıktan Kesme Cezası ve 3 Ceza Puanı verilir.
Bekçinin açılan davası kazanılarak verilen DİSİPLİN CEZASININ İPTALİ sağlanmıştır.
NOT: Disiplin cezası, Mazeret ataması, Branştan çıkarılma, Pomem – Pmyo okuldan ilişik kesilmesi vb. konular için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913



Başka branşta çalıştırılan özel harekat polisinin yeniden branşa dönmesi. Özel harekat il içi atama.
KAZANILAN DAVALAR
Whatsapp’tan amire cevap yazan bekçiye Amiri küçümsemekten verilen cezanın iptali.
1
Bekçiler üst araması ve araba içi araması yapamayacak.
25255 kez okundu
2
Bekçilerin amiri kimdir? Emniyet ve Jandarma hiyerarşisine göre amirler bekçilerin amiri sayılır mı?
12517 kez okundu
3
Görevde kayıtsızlık göstermek ve görevi savsaklamak. Görevde iskambil oynayan memur.
4879 kez okundu
4
Silahını, araç ve gerecini, giyim ve kuşamını temiz tutmamak ‘tan verilen cezanın iptali
3108 kez okundu
5
Vatandaşla tartışan hakaret ettiği iddiasıyla bekçiye verilen cezanın iptali.
2966 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.