Tekniker olan eşinin, geçici görevlendirme ile bekçi olan eşinin yanına ataması.
657 sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca Üniversitede Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında sözleşmeli “TEKNİKER” olarak görev yapan personelin kadroya ataması yapılır. Daha sonra teknikerin eşi başka bir ilde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak göreve başlar.
Tekniker, bekçi olan eşinin atama hakkı olmadığından dolayı, kendisinin bekçi olan eşinin çalıştığı ildeki üniversiteye geçici görevlendirme ile atamasının yapılmasını talep eder. Ancak teknikerin geçici görevlendirme talebi red edilir.
Teknikerin, bekçi olan eşinin çalıştığı ile “Geçici Görevlendirme” ile atamasının yapılmasına dair açılan davası kazanılmıştır.
Not: Disiplin cezası, Mazeret ataması, Rütbe Terfi, GİH’e geçiş, Pomem-Pmyo vb. konularında detaylı bilgi için.
İletişim: 0552 559 4913



Branşlı polisin genel atamasının iptali davası. Branş dışı genel atama.
1
Öğretmenin, polis olan eşinin yanına eş durumu özrü nedeniyle il içi atamasına dair kazanılan davasıdır.
37703 kez okundu
2
Anayasa Mahkemesi görev dışında mevzuat veya talimatlarla yasaklanan davranışlarda bulunmak maddesini iptal etti.
30186 kez okundu
3
Kurumlar arası geçiş ile zabıtalığa geçiş. Kurumlar arası geçişte muvafakat verilmeme işleminin iptali.
17115 kez okundu
4
Polis kimliğini /polis tanıtma kartını kaybeden polise verilen cezanın iptali
15954 kez okundu
5
375 sayılı khk ile kamu görevinden çıkarılan polis memurunun bölge idare mahkemesinde kazanılan emsal kararıdır.
15839 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.