a

Polislere ikinci şark kalkıyor mu? Ali Yerlikaya açıkladı.

Ali Yerlikaya'nın ikinci şark açıklamasından sonra polisler ikinci şarkın kaldırılıp kaldırılmayacağını merak ediyor.

Polislere ikinci şark kalkıyor mu? Ali Yerlikaya açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 2025 yılı 81. İl Emniyet Personel Şube Müdürleri toplantısında yaptığı açıklamadan sonra polis memurları ikinci şarkın kaldırılıp kaldırılmayacağını merak ediyor. Zira Yerlikaya, yaptığı açıklamada ikinci şarkın kaldırılacağını açıkça belirtmedi. Sadece 2026 yılı için ikinci şark tebligatı yapılmayacağını açıkladı.

POLİSLERİN AKLINDAKİ SORU, İKİNCİ ŞARK KALDIRILACAK MI?
Ali Yerlikaya 2026 yılı genel ataması için ikinci şark tebligatı yapılmayacağını açıkladı. Bu açıklama Emniyet Atama Yönetmeliğinde değişiklik yapılması ve ikinci şark atamalarının tamamen kaldırılması umutlarını artırdı. Ali Yerlikaya sadece 2026 atamalarında ikinci şark tebligatı yapılmayacağını belirtti. Ancak polisler sadece 2026 yılında değil, yönetmelik değişikliği ile ikinci şarkın tamamen kaldırılmasını bekliyor.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA’NIN AÇIKLAMASI
2026 yılında yapılacak olan genel atama döneminde personelimize zorunlu ikinci şark tebligatı yapılmayacak.

Polislerimizin özlük haklarıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik Komutanlığı gibi, yani bakanlığımızın 3 kolluğunda aynı görevi yapan arkadaşlarımızın tamamının aynı ücret dengesinde olması gerektiğine inanıyoruz.

Not: Mazeret ataması, Disiplin cezası, Rütbe Terfi, GİH’e geçiş, Pomem-Pmyo vb. konularında detaylı bilgi için.
İletişim: 0552 559 4913





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

Mazeret ataması yapılmayan polis memurlarının durumu ne olacak?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.