a

Düşük performans değerlendirme puanının meslek açısından olumsuz sonuçları var mı?

Performans değerlendirme paunının düşük verilmesinin mesleğe etkileri nelerdir?

Düşük performans değerlendirme puanının meslek açısından olumsuz sonuçları var mı?

Öncelikle bizlere verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Benim de performans puanı konusunda bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çalıştığım yer merkezi yer olmadığı için diğer yerlere oranla daha az icraat yapıyorduk. Bizden önceki memurlar da aynı şekilde icraat yapıyorlarmış. Merkezi yerler daha yoğun olduğundan ister istemez bizden daha fazla icraat yapıyorlar. Biz ne kadar çabalarsak çabalayalım onlara göre yine az oluyor. Hal böyleyken amirimiz ekip olarak az icraat yapıyoruz gerekçesiyle yerimizi değiştirdi. Son 3 yıldaki performans puanlarım 4.5-5.0 aralığında olmasına rağmen yer değişikliğinin üstüne bu yıl bir de 2.9 olarak düşük performans puanı verilmiş. Düşük performans puanının mesleğe olumsuz etkileri var mı? Bu konuda bizlere bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim.

Cevabımız: Değerli takipçimiz, Emniyet Genel Müdürlüğü’nce üstlenilen görevlerin, belirlenen stratejik plan ve hedeflerin yerine getirilmesinde görevli personelin işindeki başarı düzeyini ölçmek ve personelin mesleki gelişimini sağlayarak kurum hizmetlerinin verimini arttırmak amacıyla performans değerlendirme sistemi getirilmiştir.

Performans değerlendirme puanına göre memura Genel Müdürlükçe “Üstün Performans Belgesi” verilebileceği gibi, düşük puan alması durumunda görev yeri değişikliği, sağlık kuruluşuna sevki gibi mesleki olarak memura bir takım olumsuz etkileri de olabilmektedir.

Düşük performans değerlendirme puanının mesleğe etkileri;
• Memurun başarı, yeterlilik ve ehliyetlerinin tespitinde,
• Performansının geliştirilmesinde,
• Kıdem sırasının tespitinde,
• Rütbe terfiinde,
• Görevde yükselmesinde,
• Asli memurluğa atanmasında,
• Branş işlemlerinde,
• Eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve eğitiminde,
• Memurun ödüllendirilmesinde,
• Memurun istihdamında ve
• Görev yeri değişikliğinde kullanılabilir.

Ayrıca, bir yıllık performansı yetersiz olarak değerlendirilen personelin görev yeri, birimi içerisinde birinci değerlendirme amiri değişecek şekilde değiştirilir. Sonraki bir yıllık performansı da yetersiz olarak değerlendirilenler hizmet içi eğitime tabi tutulur. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarısız olanlar ile hizmet içi eğitimde başarılı olmakla birlikte, yapılan ilk bir yıllık değerlendirmede yine performansı yetersiz olarak değerlendirilenler başka bir birime atanırlar.

Üç yıl üst üste performansı yetersiz olarak değerlendirilen personel Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliğine sevk edilir. İlgili uzmanlarca yapılacak değerlendirmeye göre, personel, danışma sürecine alınabilir veya gerekli görülmesi halinde sağlık kuruluşlarına sevki önerilebilir.

Yetersiz performans değerlendirme puanı alan aday memurların, adaylıkları bir yıl uzatılabilir. Performansı yetersiz olarak değerlendirilen ve adaylık süresi uzatılan personelin görev yeri, birimi içerisinde birinci değerlendirme amiri değişecek şekilde değiştirilir ve eğitime tabi tutulur.

Aday memurluğun ikinci yılında da yetersiz performans değerlendirme puanı alanlar asli memurluğa atanmazlar ve bu personel hakkında 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 56 ncı maddesi hükümleri uygulanır. Yani meslekten ilişiği kesilir.

Düşük performans puanı verilmesi durumunda yukarıda belirtildiği gibi mesleğe olumsuz etkileri olduğundan itiraz edilmesi gerekmektedir.

Detaylı Bilgi için: 0552 559 4913 numarayı arayabilirsiniz.





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

Performans değerlendirme puanına nasıl itiraz edilir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.