Komiser yardımcısına verilen disiplin cezasının iptali.
Ceza evinden firar eden eşi tarafından tehdit edilen kadın şahıs önleyici tedbir talep etmek üzere polis merkezi amirliğine gelir. Şahıs Aile içi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’ne teslim edilir ve şahsın başvurusu alınıp koruma kararı çıkartılır. 6284 sayılı Kanun kapsamında şahsa gerekli bilgilendirme yapılır. Şahsın ifadesi alınır ve ifadesinde can güvenliği talebinin olmadığını, kadın sığınma evine gitmek istemediğini beyan eder.
Daha sonra şahıs polisi arayarak eşi tarafından tehdit edildiğini bildirir. Olay yerine ekip sevk edilir, yapılan tüm çalışmalara rağmen tehdit eden şahsa rastlanamaz. Kadın şahsa daha güvenilir bir yere götürülebileceği bildirilir. Ancak kadın şahıs evde erkek kardeşi ile birlikte güvende olduğunu beyan eder.
Maalesef kadın şahıs daha sonra kocası tarafından silahla vurularak öldürülür. Komiser yardımcısı hakkında “Bu fıkrada disiplinsizlik olarak saptanan eylem, işlem, tutum ve davranışlar dışında herhangi bir biçimde görevin takdir ve yerine getirilmesinde müsamaha ve savsaklama göstermek” disiplin soruşturması açılır ve “durumun ağırlığına ve zararın derecesine göre daha ağır cezalardan birisi verilebilir” hükmünce 4 Günlük Aylık Kesimi Cezası ve 3 Ceza Puanı verilir.
Komiser yardımcısının açılan davası kazanılarak verilen ceza İPTAL ettirilmiştir.
Not: Disiplin cezası alan, Düşük performans notu verilen, Atamada sorun yaşayan, Rütbe terfi alamayan, Branştan çıkarılan, Pomemden elenen, Fazladan şark yapan, eş durumu ataması yapılmayan, Polis okullarından ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayan bütün memur ve öğrenciler, sorunların çözümü ve detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913



Yetkisini veya nüfuzunu kendisine veya başkalarına çıkar sağlamak amacıyla ya da kin ve dostluk gibi nedenlerle kötüye kullanma
1
Polis kimliğini /polis tanıtma kartını kaybeden polise verilen cezanın iptali
15454 kez okundu
2
Mehil izin bitiş günü hafta sonuna denk gelirse ne zaman göreve başlama yapılması gerekir.
12506 kez okundu
3
Telsizi kaybeden polise devlet malı muhabere araçlarını ihmal nedeniyle kaybetmekten verilen cezanın iptali.
11807 kez okundu
4
Görevi savsaklamak ve görevde kayıtsızlık göstermekten bayan polise verilen cezanın iptalidir.
9909 kez okundu
5
Özel hayatında yaşadığı olay nedeniyle polis memuruna verilen cezanın iptalidir.
9307 kez okundu