Amir ve üstlerine hakaret etmekten iddiasıyla polis memuruna verilen disiplin cezasının iptalidir.
Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube müdürlüğü giriş kapısında nöbetçi olan polis memuru, tanımadığı birinin geldiğini görür. Gelen kişi cüzdanını çıkarmak ve kimliğini göstermek için elini cebine götürür ancak kimliğini çıkarmadan direk içeri girer. 15-20 metre gittikten sonra polis memuru arkasından bağırarak “Kardeş gel buraya, alo, birader, devrem” der. Komiser “ne var” diyerek cevap verir. Polis memuru “kim bu” der ve komiser “ben memur değilim, komiserim” der. Akabinde polis memurunun komisere sinkaflı şekilde konuştuğu iddiasıyla hakkında amir ve üstlerine hakaret etmek ‘ten rapor tutulur.
Soruşturma sonunda polis memuruna “Hizmet içinde resmi sıfatının gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak” tan 16 Ay Uzun Süreli Durdurma Cezası ve 5 Ceza Puanı verilir.
Polis memuruna, amire hakaret ettiği iddiasıyla verilen disiplin cezasının İPTALİ sağlanmıştır.
NOT: Disiplin cezası, Mazeret ataması, Branştan çıkarılma, Pomem – Pmyo okuldan ilişik kesilmesi vb. konular için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913



Devlet malı eşyayı kaybetmekten polise verilen cezanın iptalidir. Bölge İdare Mahkemesi kararı.
1
Polis kimliğini /polis tanıtma kartını kaybeden polise verilen cezanın iptali
14890 kez okundu
2
Mehil izin bitiş günü hafta sonuna denk gelirse ne zaman göreve başlama yapılması gerekir.
11648 kez okundu
3
Telsizi kaybeden polise devlet malı muhabere araçlarını ihmal nedeniyle kaybetmekten verilen cezanın iptali.
11069 kez okundu
4
Görevi savsaklamak ve görevde kayıtsızlık göstermekten bayan polise verilen cezanın iptalidir.
9676 kez okundu
5
Özel hayatında yaşadığı olay nedeniyle polis memuruna verilen cezanın iptalidir.
8984 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.