a

6 ay durdurma cezası aldığı için dmk madde 57 gereği ihraç edilen aday memurun davası

Polis memuruna iftira attığı gerekçesiyle hakkında “hizmet dışında resmi sıfatın gerektirdiği güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışta bulunduğu” gerekçesiyle idari soruşturma açılıp 6 ay kısa süreli durdurma cezası verilen aday polis memuru; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu madde 57‘ye göre kademe ilerlemesinin durdurulması cezası aldığı için memuriyetten ilişiği kesilmiştir. İdare mahkemesine açılan davası ile memuriyetten ilişiğinin kesilmesinin (ihraç) Yürütmenin Durdurulmasına dair karar verilmiş, bu karar sonrası aday memur mesleğine geri dönecektir.

Madde 57: “Adaylık süresi içinde aylıktan kesme veya kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almış olanların disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişikleri kesilir. İlişikleri kesilenler ilgili kurumlarca derhâl Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.”

Not: Disiplin Cezası alan, eş durumu ataması yapılmayan, rütbe terfi alamayan, polis okullarından ilişiği kesilen veya başka konularda idare ile sorun yaşayan tüm memur ve öğrenciler, ilgili cezaların iptali ve diğer sorunların çözümü için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

Emniyet Müdürüne Rütbe Terfisinin Verilmemesi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.