Bir yıllık polis memuru istifa ederse silahını alabilir mi?
1 yıllık polis memuruyum, asaletim tasdik edildi. Ancak polislik mesleğini bırakmak istiyorum. Polisliği bırakırsam silahımı alabilir miyim? İstifa eden polis silahını alabilir mi? Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Cevabımız: Değerli takipçimiz, istifa etmesi durumunda 1 yıllık polis memuruna silahı verilir. Ancak burada önemli olan polis memurunun 1 yıllık görev yapmış olması değil, asaletinin tasdik edilmiş olmasıdır. Asalet tasdiki genelde 1 yıldan sonra yapıldığı için 1 yılını dolduran memura da ayrılış tarihindeki tabanca satış bedelinin % 100 ünü daha peşin olarak ödediği takdirde silahı verilir.
Dilerseniz bu konuya, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeline Görevlerinde Kullanılmak Üzere Bedeli Mukabili Zati Demirbaş Tabanca Satışına Dair Yönetmelik’in ilgili maddesi kapsamında detaylı izahat getirelim.
Yönetmeliğin, Satışı Yapılan Tabancaların Geri Alınması başlıklı 11. maddesinin 4. fıkrasındaki “Asaleti tasdik olduktan sonra Emniyet Hizmetleri Sınıfından başka hizmet sınıflarına aktarılanlardan, ayrılış tarihindeki tabanca satış bedelinin % 100 ünü daha peşin olarak ödedikleri takdirde, silahı geri alınmaz.” hükmü gereği; göreve başlayıp asaleti tasdik edildikten sonra meslekten ayrılan polis memuru güncel silah ücreti kadar para ödemesi durumunda silahını alabilir.
Sonuç olarak, yeni göreve başlayan polis memuru istifa ederse, 1 yıl çalışıp çalışmadığına değil, asaletinin tasdik edilip edilmediğine bakılarak; asaleti tasdik edilmiş ise polis memuru isterse silahını alabilir.
NOT: Disiplin cezası, Mazeret ataması, Branştan çıkarılma, Pomem – Pmyo okuldan ilişik kesilmesi vb. konular için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913
Bekçilerin haftalık 40 saat çalışması ne zaman uygulanmaya başlar.
1
Polis memurunun eş durumu nedeniyle gih sınıfı memurluğuna geçmesi.
113704 kez okundu
2
Polis avukatın üstünü arayabilir mi ? Avukatın üst araması.
65329 kez okundu
3
Polis memurları nüfusa kayıtlı oldukları illere atanabilir mi?
57865 kez okundu
4
Polis resmi olarak görev yaparken sivil vatandaş polisten kimliğini göstermesini isterse ne yapılır.
56155 kez okundu
5
emekli olan devlet memuru yeniden memurluğa dönebilir mi
44328 kez okundu