Polis memurunun GİH sınıfı memurluğuna geçmesine dair kazanılan güncel emsal karardır.
Eşi, Havalimanı’nda Türk Hava Yolları Destek Hizmetleri bünyesinde çalışan polis memuru; eşinin şirketi tarafından “bulunduğu kadro ve lokasyon dışında istihdam edilemeyeceği” ne dair verilen evrakı kuruma iletip GİH memurluğuna atamasının yapılmasını ister.
İdarece polisin talebine cevap verilmeyerek zımnen red edilir. Bunun üzerine polis memurunun, eşinin başka ile atamasının yapılamayacağından dolayı aile bütünlüğünün korunabilmesi için GİH sınıfı memurluğuna atanması yönünde AÇILAN DAVASI KAZANILMIŞTIR.
Not: GİHe geçiş, İstemediği İl’e Atama, Mazeret ataması, Rütbe Terfi, Disiplin cezası, vb. konularında sorun yaşayanlar sorunların çözümü ve detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913


Komiserin rütbe terfi etmesine dair 2025 yılı güncel rütbe terfi davası. Rütbe terfi güncel emsal kararı.
1
Öğretmenin, polis olan eşinin yanına eş durumu özrü nedeniyle il içi atamasına dair kazanılan davasıdır.
37421 kez okundu
2
Anayasa Mahkemesi görev dışında mevzuat veya talimatlarla yasaklanan davranışlarda bulunmak maddesini iptal etti.
29409 kez okundu
3
375 sayılı khk ile kamu görevinden çıkarılan polis memurunun bölge idare mahkemesinde kazanılan emsal kararıdır.
15519 kez okundu
4
Kurumlar arası geçiş ile zabıtalığa geçiş. Kurumlar arası geçişte muvafakat verilmeme işleminin iptali.
15347 kez okundu
5
Polis kimliğini /polis tanıtma kartını kaybeden polise verilen cezanın iptali
15280 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.