Komiser yardımcısına, görevin takdir ve yerine getirilmesinde müsamaha ve savsaklama göstermekten verilen cezanın iptalidir.
Sakıncalı bir etkinliğin yapılması için kaymakamlığa başvuru üzerine komiser yardımcısına araştırma ve açık kaynak taraması yapması yönünde talimat verilir. Ancak günler öncesinden etkinlik için başvurulmasına rağmen komiser yardımcısına geç talimat verilerek araştırma yapması için yeteri süre verilmez.
Komiser Yardımcısı hakkında soruşturma açılarak , araştırma yapmadığı, etkinlik bildirim formunu yazılı olarak göndermediği için “..Görevin takdir ve yerine getirilmesinde müsamaha ve savsaklama göstermek” ten KINAMA CEZASI ve 1 CEZA PUANI verilir.
Komiser yardımcısının açılan davası kazanılarak verilen cezanın İPTALİ sağlanmıştır.
Not: Disiplin cezası alan, Atamada sorun yaşayan, Rütbe terfi alamayan, Branştan çıkarılan, Pomemden elenen, Fazladan şark yapan, eş durumu ataması yapılmayan, Polis okullarından ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayanlar sorunların çözümü ve detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913





Usulüne uygun olarak kendisine verilmiş olan bir emir üzerine; amirini alenen eleştirmek veya amire karşı itirazda bulunmak” tan verilen cezanın iptali.
1
Öğretmenin, polis olan eşinin yanına eş durumu özrü nedeniyle il içi atamasına dair kazanılan davasıdır.
37421 kez okundu
2
Anayasa Mahkemesi görev dışında mevzuat veya talimatlarla yasaklanan davranışlarda bulunmak maddesini iptal etti.
29407 kez okundu
3
375 sayılı khk ile kamu görevinden çıkarılan polis memurunun bölge idare mahkemesinde kazanılan emsal kararıdır.
15518 kez okundu
4
Kurumlar arası geçiş ile zabıtalığa geçiş. Kurumlar arası geçişte muvafakat verilmeme işleminin iptali.
15344 kez okundu
5
Polis kimliğini /polis tanıtma kartını kaybeden polise verilen cezanın iptali
15277 kez okundu