Farklı zamanlarda araba ve düğün masrafları için bankadan çektiği krediler nedeniyle polis memuruna "borçlanıp ödememeyi alışkanlık haline getirmek" ten verilen cezanın iptalidir.
Aldığı araba için kredi çeken, daha sonra nişan ve düğün masrafları için de kredi çekmek zorunda kalan polis memuru; ölümlü trafik kazasına karıştıktan sonra biriminden çıkarılır ve biriminden gelen ek ücret kesildiğinden kredi borçlarını zamanında ödeyemez. Çeşitli tarihlerde farklı bankalara borçlanmak zorunda kalan polis memuru borçlarını zamanında ödeyemediği için icraya verilir ve akabinde hakkında “Kabul edilebilir mücbir sebepler haricinde borçlanıp ödememeyi alışkanlık haline getirmek” ten soruşturma açılarak 6 Ay Kısa Süreli Durdurma Cezası ve 5 Ceza Puanı verilir.
Polis memuruna, araba ve düğün masrafları nedeniyle bankadan çektiği kredilerden dolayı açılan soruşturma sonucu verilen disiplin cezasının İPTAL‘i sağlanmıştır.
Not: Disiplin cezası alan, Düşük sicil notu verilen, Atamada sorun yaşayan, Rütbe terfi alamayan, Branştan çıkarılan, Pomemden elenen, Branştan çıkarılma, Fazladan şark yapan, eş durumu ataması yapılmayan, Polis okullarından ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayanlar sorunların çözümü ve detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913



Branştan çıkarılan bayan polis memurunun branşa dönmesi yönünde kazanılan emsal karardır.
1
Öğretmenin, polis olan eşinin yanına eş durumu özrü nedeniyle il içi atamasına dair kazanılan davasıdır.
37425 kez okundu
2
Anayasa Mahkemesi görev dışında mevzuat veya talimatlarla yasaklanan davranışlarda bulunmak maddesini iptal etti.
29423 kez okundu
3
375 sayılı khk ile kamu görevinden çıkarılan polis memurunun bölge idare mahkemesinde kazanılan emsal kararıdır.
15523 kez okundu
4
Kurumlar arası geçiş ile zabıtalığa geçiş. Kurumlar arası geçişte muvafakat verilmeme işleminin iptali.
15383 kez okundu
5
Polis kimliğini /polis tanıtma kartını kaybeden polise verilen cezanın iptali
15285 kez okundu