Sivil kıyafet ile göreve giden polise verilen cezanın iptalidir.
Polis memuru, yapılan görevlendirmeye resmi kıyafetle gitmesi gerekirken sivil kıyafetle gittiği için hakkında idari disiplin soruşturması açılır. Soruşturma sonunda polis memuruna “mevzuat veya talimata aykırı olarak eksik kuşak ve teçhizatla göreve çıkmak” tan 3 Gün Aylıktan Kesme Cezası ve 3 Ceza Puanı verilir.
Polis memurunun soruşturması yürütülürken savunma hakkı ihlal edilerek ifadesi alınır. Savunma hakkı ihlal edilen polis memuruna verilen ceza; avukat beylerce açılan dava sonucu İPTAL ettirilmiştir.
Not: Disiplin cezası alan, Atamada sorun yaşayan, Rütbe terfi alamayan, Branştan çıkarılan, Pomemden elenen, Fazladan şark yapan, eş durumu ataması yapılmayan, Polis okullarından ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayan bütün memurlar ve öğrenciler, ilgili cezaların iptali ve diğer sorunların çözümü için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913


Dilekçesinde kendisine yapılan haksızlıkları belirttiği için amiri eleştirmekten polise verilen ceza.
1
Öğretmenin, polis olan eşinin yanına eş durumu özrü nedeniyle il içi atamasına dair kazanılan davasıdır.
37452 kez okundu
2
Anayasa Mahkemesi görev dışında mevzuat veya talimatlarla yasaklanan davranışlarda bulunmak maddesini iptal etti.
29603 kez okundu
3
Kurumlar arası geçiş ile zabıtalığa geçiş. Kurumlar arası geçişte muvafakat verilmeme işleminin iptali.
15651 kez okundu
4
375 sayılı khk ile kamu görevinden çıkarılan polis memurunun bölge idare mahkemesinde kazanılan emsal kararıdır.
15567 kez okundu
5
Polis kimliğini /polis tanıtma kartını kaybeden polise verilen cezanın iptali
15395 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.