Emekli olan polis memurunun yeniden mesleğe dönmesine dair kazanılan davadır.
Polis memuru hakkında “Yetkisini veya nüfuzunu kötüye kullanmak”tan soruşturma açılır. Polis memuru açığa alındığı süre içerisinde emeklilik talebinde bulunur ve emekliliği kabul edilerek emekli olur. Hakkında açılan soruşturma sonucunda ise meslekten çıkarma cezası verilir.
Polis memuruna “Yetkisini veya nüfuzunu kendisine veya başkalarına çıkar sağlamak amacıyla ya da kin ve
dostluk gibi nedenlerle kötüye kullanmak” tan verilen meslekten çıkarma cezası iptal edilir. Polis memuru mesleğe dönmek için göreve iade edilmesi ve mesleğe yeniden atanmasını talep eder. Polis memurunun mesleğe yeniden dönmesi yönündeki talebi red edilir.
Emekli olan polisin mesleğe dönmesi yönünde açılan davası kazanılarak, göreve iade edilerek yeniden mesleğe dönüşü sağlanmıştır.
Not: Disiplin cezası alan, Atamada sorun yaşayan, Branştan çıkarılan, Pomemden elenen, veya Başka konularda idare ile sorun yaşayanlar, sorunların çözümü ve detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913



Hipermetrop Astigmat nedeniyle pomemden elenen adayın kazanılan davasıdır. Bölge İdare Mahkemesi Kararı.
1
Öğretmenin, polis olan eşinin yanına eş durumu özrü nedeniyle il içi atamasına dair kazanılan davasıdır.
37231 kez okundu
2
Anayasa Mahkemesi görev dışında mevzuat veya talimatlarla yasaklanan davranışlarda bulunmak maddesini iptal etti.
28947 kez okundu
3
375 sayılı khk ile kamu görevinden çıkarılan polis memurunun bölge idare mahkemesinde kazanılan emsal kararıdır.
15295 kez okundu
4
Polis kimliğini /polis tanıtma kartını kaybeden polise verilen cezanın iptali
14890 kez okundu
5
Kurumlar arası geçiş ile zabıtalığa geçiş. Kurumlar arası geçişte muvafakat verilmeme işleminin iptali.
14255 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
İstifa eden bir polis geri mesleğine dönebilir mi?
Yasal olarak dönebilir. Ancak idareye takdir yetkisi verilmiştir bu konuda. Yani dönme talebinize idarece olumlu cevap verilmesi gerekir. İdare kendisine tanınan takdir yetkisini gerekçesiz ve keyfi kullanamaz. Sonuç olarak dilekçe yazıp geri dönüş talep edebilirsiniz. Şayet idare gerekçesiz red ederse dava yoluna başvurularak da dönüşünüz sağlanabilir.