11 yıl önce kınama cezası alan polis memurunun branştan çıkarılma davası.
BRANŞTAN ÇIKARILAN POLİS
Hakkında herhangi adli veya idari soruşturma olmayan özel harekat polisi isteği dışında branştan çıkarılarak Genel Hizmet kadrosuna aktarılır. Açılan davada hangi gerekçe ile polis memurunun branştan çıkarıldığı mahkemece sorulduğunda; polis memurunun tam 11 yıl önce KINAMA cezası aldığı belirtilip Emniyet Branş Yönetmeliğinin 10. maddesinin 7. fıkrası gereği “idari ve asayişle ilgili zorunlu durumların ortaya çıkması” gerekçesiyle polis memurunun branştan çıkarıldığı belirtilir.
Polis memurunun yeniden branşa dönmesi yönünde açılan davası kazanılmıştır.
Not: Pomem – Pmyo’dan ilişiği kesilen, Disiplin cezası alan, Atamada sorun yaşayan, Branştan çıkarılan, veya Başka konularda idare ile sorun yaşayanlar, sorunların çözümü ve detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913



34. maddeden yapılan atamanın iptali. Yakın koruma polisi ataması.
1
Öğretmenin, polis olan eşinin yanına eş durumu özrü nedeniyle il içi atamasına dair kazanılan davasıdır.
37240 kez okundu
2
Anayasa Mahkemesi görev dışında mevzuat veya talimatlarla yasaklanan davranışlarda bulunmak maddesini iptal etti.
28973 kez okundu
3
375 sayılı khk ile kamu görevinden çıkarılan polis memurunun bölge idare mahkemesinde kazanılan emsal kararıdır.
15305 kez okundu
4
Polis kimliğini /polis tanıtma kartını kaybeden polise verilen cezanın iptali
14900 kez okundu
5
Kurumlar arası geçiş ile zabıtalığa geçiş. Kurumlar arası geçişte muvafakat verilmeme işleminin iptali.
14308 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.