Memurlardan zorla para toplandığı iddiasıyla şube müdürünü şikayet eden ancak daha sonra şikayetini değiştiren polis memuruna "amir ve üstlerini haksız şikayet etmek"ten verilen cezanın iptali sağlanmıştır.
Gönüllülük esasına göre para toplanılmaya çalışılıp, iddiaya göre uygulamada ise baskı ve zorla memurlardan para toplanılmaya çalışılır. Buna karşı bir polis memuru Şube Müdürü hakkında Özel Harekat Başkanlığı‘na şikayette bulunur. Şube müdürü hakkında hemen disiplin soruşturması açılır. Ancak müdür hakkında soruşturma devam ederken maalesef polis memuru tim amirinin baskısı ile şikayet dilekçesi verdiğini beyan eder.
Polis memuru hakkında Amirlerini, üstlerini, aynı rütbedeki arkadaşlarını, astlarını veya diğer mesai arkadaşlarını haksız yere şikayet etmek‘ ten soruşturma açılarak 4 Ay Durdurma Cezası ile 4 Ceza Puanı verilir.
Her ne kadar polis memuru tim amirinin baskısı ile şikayet dilekçesi verdiğini söylemiş olsa da, şikayet konusu iddianın gerçekten de olup olmadığının araştırılması ve yapılan şikayetin haksız olup olmadığının ortaya çıkarılması gerekir. Aksi halde sadece şikayet ve başvuru hakkını kullandığı için hiç kimseye ceza verilemez. Kaldı ki polis memurunun savunma hakkı da ihlal edilmiştir.
Polis memurunun açılan davası Bölge İdare Mahkemesinde kazanılarak amir ve üstlerini haksız şikayet etmekten verilen Disiplin Cezasının İPTALİ sağlanmıştır.
Not: Tercih Dışı Atama, Disiplin cezası alan, Atamada sorun yaşayan, Branştan çıkarılan, Pomem – Pmyo’dan ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayanlar, iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913
İzin verilen haller dışında üniforma giymemek’ten polise verilen cezanın iptali. Göreve sivil gelmek.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.