Devlet malı motorlu araçları, muhabere araçlarını, silah veya mühimmatı ihmal nedeniyle kaybetmek'ten verilen cezanın iptalidir.
Hastanede görevli olan polis memuru, ihtiyaç nedeniyle lavaboya gider. O esnadan hastanede kavga çıkar ve “polis yok mu” şeklindeki bağrışmaların duyulması üzerine polis memuru hızlıca olaya müdahale etmek için lavabodan çıkar. Polis memuru durumun aciliyeti nedeniyle hızlıca lavabodan çıkarken silahını lavaboda unutur.
Olaya müdahale ettikten sonra silahının olmadığı fark edip hemen almaya gider, ancak silahı çalınır. Polis memuru hakkında “Devlet malı motorlu araçları, muhabere araçlarını, silah veya mühimmatı ihmal nedeniyle kaybetmek” ten açılan soruşturma sonunda 6 Ay Kısa Süreli Durdurma Cezası ve 4 Ceza Puanı verilir.
Silahı çalınan polis memuruna “silahını ihmal nedeniyle kaybetmek” ten verilen cezasının iptali için açılan davasında ilk derece mahkemesinin reddi üzerinde dava istinafa taşınmış ve Bölge İdare Mahkemesinde polis memuruna verilen CEZANIN İPTALİ sağlanmıştır.
NOT: Disiplin cezası, Mazeret ataması, Branştan çıkarılma, Pomem – Pmyo okuldan ilişik kesilmesi vb. konular için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913
Nöbet yerine gelmemek, nöbet görevine gelmemekten polise verilen cezanın iptali.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Silahı istirahatli zamanda umuma açık tuvalette unutup kaybolmasına neden olma suçunun iptali mümkün müdür acaba? Emsal karar var mıdır hiç?
Evet mümkündür. Detaylı bilgi için 0552 559 4913 numarayı arayıp görüşebilirsiniz Kerem bey.
Silahsız kendini korumak çok zor çok zor