a
  • Polis Mevzuat
  • Atama
  • Genel atamada ipka talebi kabul edilmeyen polisin ipkasının kabul edilmesi.

Genel atamada ipka talebi kabul edilmeyen polisin ipkasının kabul edilmesi.

İpkası red edilen polis memurunun dava ile ipkasının kabulü edilmesi.

Genel atamada ipka talebi kabul edilmeyen polisin ipkasının kabul edilmesi.

Polis memuru eşiyle aynı ilde şark hizmetini tamamladıktan sonra eş durumundan ipka verir ancak ipka talebi kabul edilmeyerek ataması yapılır. Eşi sözleşmeli olarak Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi kapsamında Üniversiteye yerleşir ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından aile hekimlerinin bu eğitim kurumlarını değiştiremeyeceklerine dair açık yazısı olmasına rağmen polis memurunun ipkası kabul edilmez.

Polis memuru ile aynı branşta çalışan 11 diğer polisin ipka talepleri kabul edilmesine rağmen, polis memurunun geçerli mazereti de olmasına rağmen ipka talebi red edilir.

Genel atama döneminde İPKA talebi kabul edilmeyen polis memurunun atamasının durdurulması yönünde açılan davasında Yürütmenin Kararı çıkarılmıştır..

Not: Disiplin cezası, Mazeret ataması, Rütbe Terfi, GİH’e geçiş, Pomem-Pmyo vb. konularında detaylı bilgi için.
İletişim: 0552 559 4913





YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Yorum yapanlar sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

Sıradaki haber:

Süresiz geçici görevlendirmenin durdurulmasına dair emsal karardır. Bölge İdare Mahkemesi.