İsteği dışında başka şubeye atanan polisin eski yerine dönmesi.
Polis Merkezi Amirliği’nde çalışan polis memurunun isteği ve rızası olmadan “Personel ihtiyacı ve hizmet gerekleri” sebebiyle Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü’ne naklen il içi ataması yapılır. Her ne kadar idarenin atama konusunda takdir yetkisi olsa da, bu takdir yetkisi kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun olarak kullanılmalıdır. Kamu yararı ve hizmet gerekleri ise somut gerekçelerle ortaya konulmalıdır. Sadece “kamu yararı ve hizmet gerekleri” ile atamanın yapıldığı iddiası yeterli değildir.
İsteği dışında başka şubeye ataması yapılan polis memurunun ESKİ ŞUBESİ ve YERİNE DÖNMESİ yönünde açılan davası KAZANILMIŞTIR.
Not: Mazeret ataması, Performans Puanı, Disiplin cezası, Rütbe Terfi, GİH’e geçiş, Pomem-Pmyo vb. konularında detaylı bilgi için.
İletişim: 0552 559 4913


Polis memurunun ihraçtaki ve aylıksız izindeki sürelerin hizmet süresinden sayılmaması.
1
Öğretmenin, polis olan eşinin yanına eş durumu özrü nedeniyle il içi atamasına dair kazanılan davasıdır.
37452 kez okundu
2
Anayasa Mahkemesi görev dışında mevzuat veya talimatlarla yasaklanan davranışlarda bulunmak maddesini iptal etti.
29605 kez okundu
3
Kurumlar arası geçiş ile zabıtalığa geçiş. Kurumlar arası geçişte muvafakat verilmeme işleminin iptali.
15655 kez okundu
4
375 sayılı khk ile kamu görevinden çıkarılan polis memurunun bölge idare mahkemesinde kazanılan emsal kararıdır.
15569 kez okundu
5
Polis kimliğini /polis tanıtma kartını kaybeden polise verilen cezanın iptali
15399 kez okundu