Nokta nöbeti sırasında görevde uyumak veya uyuklamaktan polis memuruna verilen disiplin cezasının İPTALİ'dir.
Komiser yardımcısının yaptığı denetlemede, polis merkezi amirliği nöbet kulübesinde görevli olan bekçinin “kulübe içerisinde ayaklarını uzatıp uyuklar vaziyette” olduğuna dair rapor tutularak, Çarşı ve Mahalle Bekçisi hakkında soruşturma açılır.
Soruşturma sonunda bekçiye “Görev sırasında herhangi bir şekilde uyumak veya uyuklamak” tan 16 Ay Uzun Süreli Durdurma Cezası ve 5 Ceza Puanı verilir.
Polis memurunun açılan davası kazanılarak ‘görev sırasında uyumak veya uyuklamak‘ tan verilen 16 Ay Uzun Süreli Durdurma Cezası ve 5 Ceza Puanı İPTAL ETTİRİLMİŞTİR.
Bilgi: Disiplin cezalarının iptali, atama vb. konular için 0552 559 4913 numarayı arayabilirsiniz.



Uygulama yapmayan polise ceza. Uygulama noktasında oturan polise ceza.
1
Öğretmenin, polis olan eşinin yanına eş durumu özrü nedeniyle il içi atamasına dair kazanılan davasıdır.
37452 kez okundu
2
Anayasa Mahkemesi görev dışında mevzuat veya talimatlarla yasaklanan davranışlarda bulunmak maddesini iptal etti.
29603 kez okundu
3
Kurumlar arası geçiş ile zabıtalığa geçiş. Kurumlar arası geçişte muvafakat verilmeme işleminin iptali.
15651 kez okundu
4
375 sayılı khk ile kamu görevinden çıkarılan polis memurunun bölge idare mahkemesinde kazanılan emsal kararıdır.
15567 kez okundu
5
Polis kimliğini /polis tanıtma kartını kaybeden polise verilen cezanın iptali
15395 kez okundu