Yara, jilet ve yanık izleri polisliğe engel midir?
Polislik başvurusunda bulunmak isteyen bir çok aday tarafından merak edilen soru; vücuttaki yara izlerinin, jilet izlerinin vb izlerin polisliğe engel olup olmadığıdır. Bu konuya polisliğe girişte aranan şartları düzenleyen Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları yönetmeliği çerçevesinde açıklık getireceğiz.
Vücuttaki yaraların polis olmaya engel olup olmaması konusu; Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği EK 3 HASTALIK BRANŞLARININ SINIFLANDIRILMASI‘nda yer alan 12 – CİLT HASTALIKLARI bölümünde şu şekilde düzenlenmiştir.
•5 metreden bakmakla eşgal belirleyici olan lezyonlar öğrenciliği engeldir.
•vücudun neresinde olursa olsun, tedavi altında iken tam ya da kısmı iyileşme gösterebilen ancak kronik, ilerleyici ya da tekrarlayıcı yapısı olan, yaygın ya da sınırlı (tek lezyonla seyreden ve/veya birden fazla lezyonun tek bir vücut bölgesine yerleştiği) deri hastalıkları. (Psoriasisler, Skleroderma plakları, Lokalize atrofiler, Kronik ekzemalar, Vitiligo plakları, Keratodermiler, İchthyosisler, Ürtiker, Alopesi areata ve benzeri deri hastalıkları) öğrenciliğe engeldir.
•Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun kapalı bölgelerinde kalan, eşgal belirleyici olmayan, fonksiyon kaybına yol açmamış Sikatrisler ve yanık sekelleri, Nevüsler ve cilde ait diğer iyi huylu oluşumlar, kronik bir hastalığa bağlı olmayan, fonksiyon kaybına yol açmayan Skatris, Keloid ve lekeleri, sağlam kabul edilir.
Yukarıdaki maddelerden açıkça anlaşılacağı üzere; 5 metre uzaklıktan bakıldığında çıplak göz ile görünmeyen ve eşgal belirleyici düzeyde olmayan yara ve izler (lezyonlar) polisliğe girişte engel değildir.
Yine, yazlık üniforma giyildiğinde vücudun kapalı bölgelerinde kalan, eşgal belirleyici olmayan ve fonksiyon kaybına yol açmamış yanıklar ve iyi huylu oluşumlar da sağlam kabul edilir ve polisliğe engel değildir.
Not: Polis okulundan ilişiği kesilenler, Eğitim sonu sınavından elenenler, Ön sağlıktan elenenler veya Başka konularda idare ile sorun yaşayan tüm adaylar ve öğrenciler, ilgili sorunların çözümü için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913
Pomem girişinde komisyondan elenen aday nereye itiraz edebilir? Komisyona itiraz edilebilir mi?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
admin çocukluktan beri bi ufacık yanık hatası yapmışım hafif yuvarlak yay deseni var sol yanak dudağın kenarı d1 m dibine girince belli oluyor sağlık testinde sıkıntı yaratırmı
çok ufak ise ve çok yakına gelmeyene kadar belli etmiyor ise sorun olmaz Samet bey.
Sol koltuk altimla sol gogsum arasinda daginik bir sekilde acik kahverengi renginde dogum lekem var.Genel saglikta elenir miyim sizce on saglikta bakilmadii hic o bolgeye.
15 yaşında geçirdiğim trafik kazasından ötürü alnımda,sol tarafta ufak bir estetik dikiş izi var. 5 metreden belli olmuyor ancak bu elenmeme neden olur mu?
5 metre uzaktan bakılınca görünmeyen ve eşgal belirleyici olmayan izler sorun olmaz.
Yuzde olan dilis izi 5 m uzaklıkta görünmüyor sıkıntı olur mu
Benim çocuğum 27 dönem pomem bundan 23 ay önce psikolojik bölümüne doktora gitti sınav stresi be uçak korkusu yüzünden okuldaki sağlık raparo için hastane b dilimi yazmış ne olur şimdiden CV için teşekkür
Bırak bey girişte A dilimi şartlarını taşımak gerekiyor. Psikiyatri geçmişi açısından polisliğe girişte son 2 yılın sağlık kaydı baz alınarak değerlendirme yapılır.
Sağlam kabul edilebilmek için ”Son 2 senenin semptomsuz ve ilaç geçmişi olmaksızın psikiyatrik muayene öyküsü olmaksızın geçmişi” aranmakla birlikte ek olarak geçmiş tarihteki muayene ve tedavi ayrıntıları ile kullanılan ilaç varsa bunların ilgili hastaneden detaylı epikriz raporunun alınması suretiyle ilgili psikiyatri birimince yeniden incelenmesi suretiyle, söz konusu tanıya yeter bir surette kullanımı, tanı ve tedavi amacıyla mı yoksa geçici bir durum sebebiyle mi söz konusu psikiyatrik muayenenin olduğu saptanılmak suretiyle buna göre haklarında yeniden bir karar verilecektir.
İş bu durum C ve D dilimine giren tanılar için geçerli değildir.
Sonuç olarak: Öğrenciliğe kişinin öğrenci olabilmesi için A dilimi sağlık şartlarını taşıması gerekir. B dilimi kapsamındaki sağlık şartlarını taşıyan aday, son iki yılını semptomsuz ve tedavisiz geçirmesi durumunda psikolojik olarak sağlam kabul edilir.
Psikiyatri konusu nedeniyle sorun yaşayan ve elenen çok sayıda adayın dava yoluyla yeniden dönmesi sağlanmıştır.