Şark görevine geç başlayan polis genel atamaya tabi olabilir mi? Ne zaman şark görevini bitirmiş sayılır?

İkinci bölge görevine geç başlayan polis memuru, şark görevini ne zaman tamamlamış olur ve ataması ne zaman yapılır?

ŞARK GÖREVİNE GEÇ BAŞLAYAN POLİS, ŞARK GÖREVİNİ NE ZAMAN BİTİRMİŞ OLUR ?
Polis Mevzuat benim kafama takılan bir soru var ve beni çok rahatsız ediyor. Soruma bir türlü net cevap bulamadım. Bana da yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdi ben 3 yıllık bir şark iline atandım. Ancak göreve yaklaşık 3 ay geç başladım. Birinci şark görevimi bitirdikten sonra ikinci şarkımı da aynı yerde yapmak için başvurdum ve kabul edildi. Bildiğiniz gibi ikinci şarka atanan polis 1 yıl eksik yaparak ikinci şarkını bitirmiş sayılıyor. İkinci şark görevimin ikinci yılına girdim. Normalde gelecek yıl genel atamaya tabi olmam gerekir ama 3 ay geç başladığım için benim atamam ne zaman yapılacak? Gelecek yıl genel atamaya yetişir miyim. Yetişsem bile 3 ay geç mi ilişiğim kesilir? Soruma net bir cevap verirseniz çok sevinirim.

Cevabımız: Değerli takipçimiz, 3 aya kadar eksik görev yapan polisler görevini tam yapmış sayılır ve o yıl ki genel atamaya tabi olurlar. Şayet 3 aydan daha fazla şark görevine geç başlamış olsaydınız o zaman eksik görev süreleri size tamamlatıldıktan sonra atamanız yapılırdı. Yönetmelik maddeleri ışığında sorunuza cevap verelim. Şöyle ki;

3 AYA KADAR EKSİK HİZMETİ OLANLAR BÖLGE HİZMETİNİ BİTİRMİŞ SAYILIR
Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin "Bölgeler ve Hizmet Süreleri" başlıklı 23. maddesinin 5. fıkrasının c) bendindeki "Yıl döngüsü olarak genel atama dönemleri esas alınır; ancak üç aya kadar eksik hizmeti olanlar bölgedeki hizmet süresini tamamlamış sayılır." hükümden anlaşılacağı üzere;
1) Yıl döngüsü olarak yıl başı değil, genel atama dönemi esas alınmaktadır. (Mayıs - Haziran ayları)bak: madde 3
2) 3 aya kadar eksik hizmeti olanlar bölgedeki hizmet sürelerini tamamlamış sayılırlar. Bu maddede birinci veya ikinci bölge şeklinde bir sınırlama olmadığından, bu durum sadece ikinci bölge için değil, birinci bölge için de geçerlidir. Yani batıda 3 aya kadar eksik hizmet olması durumunda polis memurları bölge hizmet sürelerini tamamlamış sayılırlar.

Sonuç olarak: Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin ilgili maddesi nedeniyle 3 aya kadar eksik süreler genel atama süresini uzatmaz. Hizmet süreniz uzamadan genel atamaya tabi olursunuz.

Not: Disiplin cezası alan, Düşük performans notu verilen, Atamada sorun yaşayan, Rütbe terfi alamayan, Branştan çıkarılan, Pomemden elenen, Branştan çıkarılma, Fazladan şark yapan, eş durumu ataması yapılmayan, Polis okullarından ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayanlar sorunların çözümü ve detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913