Polislerin hizmet bölgelerini ve illerini gösteren güncel harita. Hangi iller birinci bölge, hangi iller ikinci bölge.

Hangi iller birinci bölgede, hangi iller ikinci bölgede. Polisin zorunlu birinci ve ikinci bölge illerini gösteren harita.

Bu harita 26.02.2023 tarihinde güncellenen Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği EK-1 Sayılı Cetvele göre düzenlenmiştir.

Polislerin Hizmet Bölgeleri ve İlleri
Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 26 Şubat 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın kararı ile değişmesi sonucu, bölgelerdeki 4 grup sistemi kaldırılmış, eskiden olduğu gibi sadece Birinci Bölge ve İkinci Bölge olmak üzere iki bölge sistemi getirilmiştir. Ayrıca deprem bölgesindeki 4 il de ( Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş) ikinci bölge illeri arasına alınmıştır. Bölge sistemi hakkında güncel yönetmelik maddesi aşağıdaki şekilde olup, hangi illerin birinci veya ikinci bölgede olduğuna dair haritalı gösterimi yukarıdan inceleyebilirsiniz.

Bölgeler
Madde 21: Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanların atama ve yer değiştirmeleri için yurdumuz birinci ve ikinci bölge olmak üzere iki bölgeye ayrılmış ve hizmet süreleri ile birlikte ekli (1) sayılı cetvelde gösterilmiştir.

İkinci bölgede il ve ilçe kuruluşları dışında kalan ve doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatında görevli personelin o bölgede hizmet süresi, birimin bağlı bulunduğu il veya ilçe merkezinin ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen hizmet süresine bir yıl ilave edilmek suretiyle belirlenir.

NOT: 12 Mayıs 2023 tarihli Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte artık Osmaniye ve Kilis illeri de polis memurları için ikinci bölge statüsüne alındı.