POMEM, PMYO ve PAEM'de eğitim görmekteyken sağlık nedeniyle ilişiği kesilerek dava yoluyla dönen ve meslekteyken yeniden ilişiği kesilen memurlar genel idare hizmetleri sınıfı (GİH) memurluğuna atanacak.
Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğinde belirlenen şartları taşımadığı gerekçesiyle ilişiği kesilen ve dava yoluyla geri dönüp göreve başlayan polis memurları veya polis amirleri 6 ay içinde Egm’ye başvurarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfında durumlarına uygun bir kadroya atanacaklar.
YASA DEĞİŞİKLİĞİ TBMM’DE KABUL EDİLEREK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ.
Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 30 Kasım 2022 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
MADDE 4- 4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
Devlet memurluğundan ilişiği kesilenlerin durumu
GEÇİCİ MADDE 31- (1) Emniyet Genel Müdürlüğü eğitim ve öğretim kurumlarına girişte aranılan sağlık şartlarını taşımadıkları gerekçesiyle eğitim öğretim kurumlarından ilişiği kesilenlerden, yargı kararına istinaden eğitim öğretime devam ederek mezun olan ve polis memuru veya polis amiri rütbesiyle Emniyet Hizmetleri Sınıfına atanan ancak bilahare sağlık sebeplerine dayanan yargı kararı gereğince Devlet memurluğundan ilişiği kesilmiş olanların, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurmaları halinde Genel İdare Hizmetleri Sınıfında durumlarına uygun unvana ataması yapılır.
(2) Bu madde kapsamında yapılacak olan atamalarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartlar ile Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında kalan diğer hizmet sınıflarına açıktan yapılacak atamalar için belirlenmiş olan sağlık şartlarına uygunluk aranır.
(3) Bu madde kapsamında yapılacak olan Devlet memurluğuna açıktan atama işlemi ile ilgili diğer usul ve esaslar Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenir.”
Türk polisi Katar 2022 yılı Dünya Kupasında göreve başladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
POMEM polisokulunda okumaktayım hakem hastahanesinde hafif göz titremesinden dolayı red aldım gih e geçme durumum varmi
Ömer bey eğer sağlam raporu aldıktan sonra eğitimdeyken sağlık sorunu çıkmış olsaydı yani sonradan çıkmış olsaydı Gih’e geçiş olabilirdi. Ancak okula giriş aşamasında zaten vardı ise Gih’e geçiş olmaz maalesef. Okuldan ilişiğiniz kesilir ise iletişim numaramızı arayıp görüşebilirsiniz. Dava yoluyla yeniden okula dönüşünüz sağlanabilir.
”emniyet genel müdürlüğüne başvurmaları halinde” diyor, bu başvuruyu tam olarak nasıl yapacağız dilekçe mi yazmak gerekiyor? dilekçe yazılacaksa posta ile mi mail ile mi göndermemiz gerekir? bu konularda bizi bilgilndirirseniz seviniriz sevgili polis mevzuat ailesi.
Emniyet Genel Müdürlüğüne yazılı başvuru yapmanız gerekiyor. Dilekçe yazarak yazılı başvuruda bulunabilirsiniz..
Örnek dilekçe var mı?
Ben bu partiye daha oy vermem bizim yani gih lerin kazanılmış haklarını iade etmiyorlar sanki devletin işinde degilde biz kendi özel isimzidemi hastalandık girerken mesleğe sağlam raporu aldık girdik
Peki görevde başına bir hastalık geçirdiğinde nolacak derseniz, gözünün yaşına bakılmayıp gih veya malulen emeklilik.Bu durumda olanlar idari polis olamazlar mı? .Ayrıca bu uygulama amirlere yok aynı hastalığa yakalanan amir göreve devam memur gih veya emekli bu adaletsziliğe ugrayanlar var.
Eğitimi yarıda kalmış ve sağlık şartları duzelmemis olanları da kapsıyor mu acaba
Yunus bey maalesef eğitimini bitirip göreve başlamış olması gerekiyor..
Pmyo yokmu işin içinde??
Pmyo, pomem, paem hepsini kapsıyor. Düzenleme “Emniyet Genel Müdürlüğü eğitim ve öğretim kurumlarına girişte aranılan sağlık şartlarını taşımadıkları gerekçesiyle eğitim öğretim kurumlarından ilişiği kesilenler…” şeklindedir.
Polis okulunu tamamlayıp da sağlık şartlarından dolayı ilişiği kesilen fakat dönmek için dava açmayanlar için bir şans var mı
Mevcut düzenleme maalesef belirttiğiniz durumu kapsamıyor. Ancak gih sınıfına atama talep etmeniz durumunda talebinizin red edilmesine istinaden eşitlik ilkesi gereği dava yoluna başvurulabilir.
Bu yasa, PMYO içinde geçerlimi?
Evet pmyo için de geçerlidir.
Vatan için canımı bile veririm