Geçmişte kesintisiz olarak fazla şark yapan polisler ikinci şarkı yapmış sayılacak mı?

Geçmiş yıllarda kesintisiz olarak aynı ilde fazladan yapılan şark görevi nedeniyle ikinci şark görevi tamamlanmış sayılır mı?

Polis Mevzuat, yönetmelik değişti herkesin kafası karışık. Bu konularda net cevaplar veren bir siz varsınız, benim de bir sorum var cevap verirseniz çok sevinirim. Sorum şu, geçmiş yıllarda şark süresi 3 yıl olan bir yerde ipka vererek 4 yıl kaldım. Şimdi yeni yönetmeliğe göre ben ikinci şarkı yapmış sayılıyor muyum sayılmıyor muyum?

Değerli takipçimiz, güncel yönetmelik maddesinde "yönetmeliğin yürürlüğü tarihi itibariyle geçerli olacağı" şeklinde bir zaman sınırlaması olmadığı için geçmişte 3 yıllık şark ilinde 4 yıl kesintisiz olarak kalmış olduğunuzdan ikinci şarkı yapmış sayılmanız gerekir.

Yönetmelik maddesi şu şekildedir
Madde 28:
"Emniyet amiri ve emniyet müdürü rütbesi personel hariç, ikinci bölgede görev yaptığı birimlerde bu Yönetmelikte belirtilen hizmet süresini tamamladıktan sonra aynı birimde kesintisiz olarak göreve devam edilmesi halinde; ekli (1) sayılı cetvelde
Hizmet süresi altı yıl olarak belirtilen birimlerde toplamda on yıl,
Beş yıl olarak belirtilen birimlerde toplamda sekiz yıl,
Dört yıl olarak belirtilen birimlerde toplamda altı yıl,
Üç yıl olarak belirtilen birimlerde toplamda dört yıl,
İki yıl olarak belirtilen birimlerde toplamda üç yıl
kesintisiz olarak görev yapılması durumunda ikinci bölgede ikinci görev tamamlanmış sayılır."

Yukarıda da izah ettiğimiz gibi ilgili maddenin uygulanması yönüyle bir zaman sınırlaması yoktur. Buna mukabil değişen diğer bazı maddelerde örneğin; "Birinci bölge kapsamında iken ikinci bölge kapsamına alınan birim il veya ilçelerde görev yapmakta olan personelin bu fıkrayı İhlas eden yönetmelik değişikliğinin yürürlüğe girmesinden sonra bu yerde çalıştıkları süreler ikinci bölge hizmetinden sayılır." şeklinde açıkça yönetmeliğin yürürlüğü tarihi itibariyle geçerli olacağı şeklinde şarta bağlanmıştır.

Sonuç olarak: Kesintisiz fazla şark yapma hususundaki maddede bir zaman sınırlaması olmadığı için geçmişte kesintisiz olarak yaptığınız fazla şark süresi nedeniyle ilgili maddede belirtilen şartları sağladığınızdan dolayı ikinci bölge ikinci görevinizi diğer bir tabirle ikinci şark görevinizi yapmış sayılırsınız.

Not: Disiplin cezası alan, Düşük performans notu verilen, Atamada sorun yaşayan, Rütbe terfi alamayan, Branştan çıkarılan, Pomemden elenen, Fazladan şark yapan, eş durumu ataması yapılmayan, Polis okullarından ilişiği kesilen veya Başka konularda idare ile sorun yaşayanlar sorunların çözümü ve detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
GSM: 0552 559 4913